Home » Zelfbouwen? Dit kan er allemaal!

Zelfbouwen? Dit kan er allemaal!

Zelf je huis bouwen betekent vrijheid en creativiteit.

Maar wij weten dat het ook fijn om te zien wat er allemaal mogelijk is op de zelfbouw kavels.

Richtlijnen

Screen-Shot-2016-11-14-at-5.28.59-PMAfmetingen van de kavel

De kavels in het Pionierkwartier hebben een vaste diepte (25 m). De breedte van de kavel bepaal je zelf (4.8 m en 7.2 m). Op de kavel moet minimaal 8 m tuin zijn. Maar je kunt dus tot en met 17 m diep je woning bouwen.

 

 

 

 

 

Screen-Shot-2016-11-14-at-5.28.50-PM-1Hoogte

In het Pionierkwartier kun je maximaal 13m hoog bouwen, dat zijn 4 woonlagen. Minimaal moet je twee woonlagen bouwen in het Pionierkwartier. Wil je dus slapen en wonen op de begane grond, dat kan! Maar let er dan wel op dat je een twee woonlaag bouwt met bijvoorbeeld een extra slaapkamer.

 

 

 

Alle richtlijnen waarbinnen jij de vrijheid hebt om zelf te bouwen zijn vastgelegd in het Kavelpaspoort. Deze vind je hier : 20161101 Kavelpaspoort Zelfbouw blok 1 kavels pionierskwartier

Voorbeeld woningen

In Almere zijn ze al langer bezig met zelfbouw ook in een rijtje. In het verleden hebben zij toen een architectenboek opgesteld met daarin verschillende ontwerpen met de kosten en afmetingen. Ter inspiratie kun je eens in dit architectenboek kijken, het geeft je een indicatie. let wel op! De prijzen zijn achterhaald en niet alle woningen passen binnen de regels van het Pionierkwartier, maar bijvoorbeeld woning 35 past binnen het plaatje.  Klik hier voor de link naar het achitectenboek.