Home » Zelfbouwen op een rijtjeskavel

Zelfbouwen op een rijtjeskavel

In Veenendaal zie je veel straten met ‘rijtjeswoningen’. Maar als we het in Veenendaal over zelfbouwen hebben we het vaak over vrijstaande kavels. In het Pionierkwartier willen we het mogelijk maken dat je kunt zelfbouwen als je op zoek bent naar een gezinshuis in een prijsklasse vanaf € 240.000. Met zelfbouw in een rij bouw je binnen jouw budget een huis precies zoals jij het wil. Zo ontstaat er een uniek huis aan de binnen- en buitenkant. Een droomhuis dat past bij jouw manier van leven.

Hoe werkt zelfbouwen in een rijtjeskavel?

De maximale afmetingen zijn bepaald, maar daarbinnen is veel vrijheid om de woning zo te ontwerpen
en in te delen zoals jij wil. In het Pionierkwartier verkopen we kavels met een vaste diepte (25 meter), maar de breedte bepaal je helemaal zelf. Hoe diep de tuin wordt, of je een voortuin neemt, vier of twee bouwlagen. Dat bepaal je helemaal zelf.

Hoe komt dat er dan uit te zien? 

Zelfbouwen betekent dat de bewoners zelf bepalen hoe hun huis er uit komt te zien. Om eerlijk te zijn weten we dus ook niet hoe het rijtje zelfbouwkavels er straks uit komt te zien. Maar om je een beeld te geven vind je hier een twee voorbeeld foto’s van een project in Nijmegen en in Almere.

grachtenhuizen-in-homeruskwartier-groot ikbouwsmal_mf

 

Wil je meer weten?

  • iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is er spreekuur op het gemeentehuis. Onze zelfbouwcoach Ellen Nijboer is dan aanwezig om al je vragen te beantwoorden.
  • of mail naar zelfbouwen@veenendaal.nl