Home » Wooninspiratie #3: Wonen en werken

Wooninspiratie #3

Wonen en werken

Commercial office in an industrial interior

Maak je droom waar: Wonen en werken combineren

In het Pionierkwartier mag je op de zelfbouwkavels een huis bouwen waar je wonen en werken kunt combineren. Daar zijn natuurlijk wel regels aan verbonden. Wil je weten of je jouw bedrijf aan huis mag runnen? Lees dan hier verder voor meer informatie.

Vanuit huis werken heeft heel veel voordelen.
Hieronder hebben we ze nog even voor je op een rijtje gezet:

inspiratie-loft-lovt-vintage-design3-Pionierkwartier-1
inspiratie-loft-lovt-vintage-design6-Pionierkwartier-e1483908202957

inspiratie-loft-lovt-vintage-design2-800x640-Pionierkwartier-e1484299400710

Voordeel 1: Ongestoord werken
Een afgescheiden werkplek in huis. Houd je werk en privé makkelijker gescheiden dan werk je per dag veel effectiever. Het grote voordeel van een afgesloten ruimte is dat je tussendoor niet wordt afgeleid en dat je na een lange werkdag (net als op kantoor) de deur achter je kunt dichttrekken.

Voordeel 2: Besparingen
Het voordeel van thuiswerken is dat je geen geld kwijt bent aan de huur van externe kantoorruimte en kosten voor woon-werkverkeer.

Voordeel 3: Duurzaam ondernemen
Als thuiswerkende onderneem je onbewust al duurzaam. Jij maakt immers geen gebruik van externe kantoorruimte en er is geen sprake van woon-werkverkeer.

Voordeel 4: Productiviteit
Een van de voordelen van thuiswerken is dat je geen vaste kantoortijden hoeft aan te houden, Vind je het fijn om ’s ochtends vroeg te sporten en laten de deadlines dat toe? Werk dan ’s avonds wat langer door. Wil jij liever de avonden reserveren voor vrije tijd en privé-zaken? Begin dan juist wat vroeger.

Voordeel 5: Flexibele werktijden
Dit kostbare uurtje kun je natuurlijk gebruiken om eens wat langer te slapen, maar je kunt bijvoorbeeld ook genieten van een uitgebreide lunch met een vriend of collega-ZZP’er, of om een wandelingetje door het bos te maken om inspiratie op te doen.

Ook kun je prima de kinderen naar school brengen of tussen de bedrijven door een huishoudelijk klusje doen. Deze kleine pauzes maken je hoofd leeg en zorgen ervoor dat je later op de dag weer fris aan de slag kan.