Home » Flexibel wonen op de begane grond

Flexibel wonen op de begane grond

Een flexibele woning die is voorbereid op de toekomst

Steeds vaker krijgen wij de vraag: “Kunnen wij hier ook een huis realiseren met een slaapkamer op de begane grond?”. Jazeker, dat kan!

In het Pionierkwartier bepaal je zelf de breedte en diepte van je woning, daarom heb je de mogelijkheid om een slaapkamer op de begane grond te realiseren. Wel is het verplicht om twee woninglagen te realiseren. Je kunt dus geen bungalow bouwen in het Pionierkwartier.

Je eigen keuzes maken
Je kunt bijvoorbeeld een woning met twee woonlagen realiseren, met op de eerste woonlaag met de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer en op de tweede woonlaag met een extra logeerkamer en werkkamer.

De meeste mensen bouwen een huis als zij nog prima in staat zijn om zelfstandig te wonen. Als iemand beperkt raakt in zijn bewegingsvrijheid, is het vooral van belang om alle essentiële ruimtes in huis zonder trap te kunnen bereiken.
Bouwen is vooruitzien
Naast de mogelijkheid om traploos te wonen, kun je ook rekening met allerlei systemen die het leven veilig en aangenaam maken. Denk bijvoorbeeld aan afstandsbediening voor licht, verwarming, inbraakalarm, branddetectie, TV, radio, internet en persoonlijke alarmsystemen. Zorg ervoor dat de hele infrastructuur er ligt, zodat de apparatuur direct kan worden aangesloten als er behoefte aan is.

Op deze manier bouw je een flexibele woning die is voorbereid op de toekomst, in de wetenschap dat persoonlijke omstandigheden veranderen.

Traploos wonen

Langer genieten van jouw droomhuis? Kleine personenliften zijn tegenwoordig niet duur, en het maakt het mogelijk om wel meerdere lagen te bouwen. Bouw zo een flexibele woning die is voorbereid op de toekomst, in de wetenschap dat persoonlijke omstandigheden veranderen.

Beneden slapen

Door allerlei omstandigheden kan het wonen in een huis met de slaapkamer en badkamer op de begane grond prettig zijn. Alle faciliteiten bevinden zich op de begane grond. Op de eerste verdieping is ruimte voor nog een extra logeer-/slaapkamer, werkkamer en badkamer.

Badkamer uitzicht

Het toppunt van ontspannen, baden in de natuur. Je hebt niet een hele grote tuin te hebben om zo’n uniek uitzicht te hebben vanuit je badkamer. Een glazen wand in je badkamer geeft je deze luxe en met mooie beplanting zoals bamboe creëer je toch privacy.